ANKARA MAMAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 TÜBiTAK 2204-A LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI ANKARA BÖLGE FİNALİ

"Erken Çocukluk Döneminde Karşılaşılan Yüksek Ateş İçin Takip ve Müdahale Sisteminin Geliştirilmesi" Projesiyle Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  ve "Antibakteriyel özellikli pinus nigra çırasının (cam çırası) suyun kalitesi üzerindeki etkisinin araştırılması:Ankara Örneği" Projesiyle Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi; TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ankara Bölge Finaline katılmaya hak kazanmışlardır. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder finalde başarılar dileriz.  
2023 TÜBiTAK 2204-A LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI ANKARA BÖLGE FİNALİ

*Abidinpasa MTAL

Proje Ana Alanı: Teknolojik Tasarım

Proje Tematik Alan: Biyomedikal Cihaz Teknolojileri

Proje Adı (Başlığı): Erken Çocukluk Döneminde Karşılaşılan Yüksek Ateş İçin Takip ve Müdahale Sisteminin

Geliştirilmesi

Öğrenciler: Bedir Ömer Aydın, Berat Karadağ

Danışman Öğretmen: Mehmet İbrahim Talan

Bu projede çocuk üzerinde sürekli olarak vücut sıcaklığını ölçüp bu veriyi ailelerin yanlarında taşıyabileceği takip birimine kablosuz olarak aktaran ve yüksek ateş durumunda hem aileyi uyarıp hem de yatak yüzeyini soğutarak vücut sıcaklığının güvenli aralığa inmesine yardımcı olan inovatif bir sistem tasarlanmıştır. Bu sistem ile ailelerin ateş fobisini, kaygılarını yatıştırmayı yardımcı, hasta çocuğun sürekli ateş ölçümüne maruz kalmasını engelleyen, yüksek ateş durumunda nörolojik hasarların ortaya çıkmasına engel olmak için aksiyon alan bir prototip yapılmıştır.

 

*Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesi

Proje Ana Alanı: KİMYA

Proje Tematik alanı: Su Okuryazarlığı

Proje Adı (Başlığı): Antibakterivel özellikli pinus nigra çırasının (cam çırası) suyun kalitesi üzerindeki etkisinin araştırılması::Ankara Örneği

Öğrenciler: Ebrar ÇOLAK 9-A-İrem Su Makine 9-A

Danışman Öğretmen: Nimet ALAMUR (Matematik Öğretmeni)

Bu projede çam çırasını ham su, musluk suyu ve tesis suyunda bekletilerek suyun içindeki mikroorganizmaları ve ağır metalleri temizlediği sonucuna varılmıştır.

Şafaktepe Mah. 125 Cad. No 5 Mamak / ANKARA - 0312 319 1823, Ek Bina 0312 362 3372

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.