ANKARA MAMAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Hurin Yavuzalp Anadolu Lisesi Kütüphane Açılışı

Hurin Yavuzalp Anadolu Lisesi Kütüphane Açılışı

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Elif Özbek, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Yaşar Koçak, Kaymakamımız Sayın Ali Sırmalı ve Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç ile birlikte ilçemiz Hurin Yavuzalp Anadolu Lisesinin Kütüphane Açılışı programına katıldı. Öğrencilerimizin okuma ve araştırma ihtiyaçlarını daha fazla karşılayabilmek ve onlara daha güzel bir ortam sunmak amacıyla TABİD (Teknoloji Ar-Ge Bilim İnovasyon Derneği) Başkanı Sayın Nuray BAŞAR'ın destekleriyle yenilenen okul kütüphanesine Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit ARDIÇ'ın 2019 yılında hayatını kaybeden babası Abdullah ARDIÇ'ın ismi verildi. İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Özbek, konuşmalarında: Yeni Nesil Çocuklara, Yeni Nesil Kütüphaneler açılıyor... İçinde yaşadığımız 21. Yüzyılda sıcak ve soğuk savaştan çok, bilgi savaşı dönemi yaşanmaktadır. Bilgiye ulaşan, bilgiyi kullanan ve üreten toplumlar kültürel, ekonomik, teknolojik, askeri yönden kısacası hayatın tüm alanlarında söz sahibi olmaktadırlar. Şüphesiz ki, bu savaşın galibi olabilmek ülkemizin de en doğal hakkı ve hedefidir. Bu hedefe ulaşmanın yolu, gerçek anlamda bilgi toplumu olmaktan geçmektedir. Özlediğimiz ve hedeflediğimiz anlamda bilgi toplumunu meydana getirebilmenin yolu ise eğitime, bilime ve araştırmaya birinci derecede önem vermekten geçmektedir. Yüce dinimiz İslam'ın ilk emri OKU ile başlamaktadır. İslam Peygamberi Hz. Muhammed (SAV), "İlim müminin yitik malıdır. Onu nerde bulursanız alınız." diyerek bizlere ilim ve bilginin kıymetini göstermektedir. Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi başta bizlerin ve çocuklarımızın daha çok okumasına bağlıdır. Okumak, özellikle çocukların kültürel gelişimlerini tamamlamaları ve bilgi çağını yakalamaları için hava gibi, su gibi, yemek gibi günlük hayatlarının bir parçası olmalıdır." dedi.

Konuşmalarını "Elbette daha çok okuyan daha bilgili olacaktır. Bilgili insanların, az bilgili insanlardan daha başarılı olacağı kesindir. Erken yaşlardan itibaren kütüphane kullanımı desteklenen çocuklar, büyük oranda ileriki yıllarda da kütüphane kullanıcısı olarak kalacaklardır. Kütüphaneleri kullanma alışkanlığı küçük yaşlarda çocuklara öğretilmelidir. Her çocuğun yerel kütüphaneye alışkın olması ve kütüphane kullanma becerilerine sahip kılınması gerekir. Özellikle günümüzde çocuk kullanıcıların teknolojiye olan ilgi ve merakı düşünüldüğünde, geleceğin kütüphanecileri de, bilgi kaynağından çok bilgiyi sunan hatta bilgiye ulaşılmasında daha etken yollar belirleyen kişi olmak zorundadır. Okuyan, düşünen, uygulayan ve takip eden bir gençlik yetiştirmek için, ayrıca ülkemizde bilgiyi üreten ve kullanan bir millet haline gelerek; bilimden sanayiye, tarımdan tıpa, teknolojiden savunmaya tüm alan ve sektörlerde güçlü bir millet ve güçlü bir devlet olabilmek için mutlaka okumaya önem vermemiz gerektiğini burada bir kez daha hatırlatmak istiyorum." diyerek sürdüren Sayın Özbek; okuyacak, araştıracak, eser ortaya koyacak, yapılan faaliyetlerden istifade edecek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim. Ayrıca kütüphanemizin yenilenmesinde emeği geçen TABİD Başkanımıza, okulumuz yönetici ve öğretmelerine çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım." dedi.

 

21-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-202321-11-2023

Şafaktepe Mah. 125 Cad. No 5 Mamak / ANKARA - 0312 319 1823, Ek Bina 0312 362 3372

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.