ANKARA MAMAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“KIZILCAHAMAM - ÇAMLIDERE JEOPARKI VE ÇEVRESİNDE EKOSİSTEM TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ” ADLI PROJEMİZ TÜBİTAK TARAFINDAN HİBE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR…

“KIZILCAHAMAM - ÇAMLIDERE JEOPARKI VE ÇEVRESİNDE EKOSİSTEM TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ” ADLI PROJEMİZ TÜBİTAK TARAFINDAN HİBE ALMAYA HAK KAZANMIŞTIR…

Doğa Bilimi dersleri, bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunların çözümünde bilimsel yöntem ve teknikleri kullanmalarını, bu sorunlara yönelik somut ve akılcı çözüm yolları önererek yaparak yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Bu anlamda donanımlı yetişen bireyler, bilgiye daha hızlı ulaşabilir, yeni bilgiler üretebilir, çağdaş teknolojileri etkili ve verimli kullanabilir. Bu yüzden bilim eğitiminin etkili ve verimli olması için öğrencilerin araştırma – sorgulamaya dayalı yaparak yaşayarak öğrenmelerinin doğal ortamında gerçekleşmesini sağlamak amacıyla, TÜBİTAK 4004 ‘Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları’ programı çerçevesinde, “KIZILCAHAMAM-ÇAMLIDERE JEOPARKI VE ÇEVRESİNDE EKOSİSTEM TEMELLİ DOĞA EĞİTİMİ” adlı projemiz TÜBİTAK tarafından hibe almaya hak kazanmıştır.

 

Projemiz, Türkiye’nin ilk Jeopark’ı olma özelliğine sahip Kızılcahamam Çamlıdere Jeopark’ında  uygulamalı olarak alanlarında uzman akademisyen ve eğitmenler tarafından 30-31 Mayıs, 1-2-3 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. İlçemize bağlı Gökçeyurt - Yibitaş, Kıbrısköyü, Lalahan, Kutludüğün Ortaokulu’na devam eden 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden akademik ders ortalaması yüksek, uygulamalı bilim alanlarına meraklı, araştırmaya açık öğrenciler projemizin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Bu dört okulun her birinden 10 öğrenci olmak üzere, toplamda  40 öğrenci katılımcı olarak belirlenmiştir. Projemiz kapsamında, dezavantajlı okul ortamından gelen öğrencilerin bilimi doğal ortamı olan doğada keşfetmelerine olanak sağlanacaktır. 

 

Projenin eğitmen ve uzman kadrosu için İlçemiz Ulusal Projeler Birimi tarafından, üniversiteler ve akademisyenlerle iş birliği sağlanmıştır. 

 

Proje kapsamındaki etkinliklerin dağılımı %25 teorik, %35 atölye çalışmaları ve % 40 Jeopark ve Milli Park alanlarında gözlem yapacakları şekilde planlanmıştır. Bu planlamada öğrencilerin jeoloji ve ekoloji bilimine yönelik temel bilgileri doğru edinmeleri, uygulayarak becerileri pekiştirmeleri ve alan gezileriyle öğrendikleri ve uyguladıkları bilgilerin gerçek işlevlerini fark etmeleri, doğa ve bilime karşı olumlu tutum geliştirmeleri sağlanacaktır.

 

Proje kapsamında eğitim alacak öğrencilerimize yönelik gerekli bilgilendirmeler, AR-GE Ulusal Projeler Birimi tarafından önümüzdeki günlerde resmi yazışmalar ile okullara bildirilecektir.

 

 

Şafaktepe Mah. 125 Cad. No 5 Mamak / ANKARA - 0312 319 1823, Ek Bina 0312 362 3372

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.