ANKARA MAMAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenmesi öngörülen “Şimdi Bilim; Gerçek Hayat Atölyelerinde Herkes İçin” Adlı projemizin başvurusu yapılmıştır

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenmesi öngörülen “Şimdi Bilim; Gerçek Hayat Atölyelerinde Herkes İçin” Adlı projemizin başvurusu yapılmıştır

       Toplumların gelişmişlik düzeylerini belirleyen en önemli etken bilgiye sahip olma, bilgiyi yaşamın bir parçası haline dönüştürme ve teknolojik gelişmedir. Bilim, teknoloji, toplum, çevre ve birey arasındaki etkileşimi sağlayarak, olay ve olguların anlaşılmasında bilimsel ve teknolojik bakış açısının gelişimini desteklemek ve  İnteraktif (etkileşimli) etkinlikler yoluyla katılımcıları “yapan-yaşayan-paylaşan” konumuna getirmek temel amacıyla,  İlçemiz Ulusal Projeler Birimi tarafından yazılan ve TÜBİTAK  4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çerçevesinde desteklenmesi öngörülen “Şimdi Bilim; Gerçek Hayat Atölyelerinde Herkes İçin” Adli projemizin başvurusu yapılmıştır.

 

       Öğrencilerin ve öğretmenlerin bizzat kendilerinin yaptıkları deneyler, uygulama, gözlem ve söyleşilerle bilimsel bilgilerin kalıcılığını sağlamak, teorik bilgilerden arındırılmış; kolayca anlaşılabilen, yaratıcılığı ön plana çıkaran ve günlük hayatta karşılaşabileceğimiz olaylarla bezenmiş bilimsel yasaların öğretilmesi söz konusu olacaktır. Proje kapsamında yapılacak bilim kültürünün erken yaşlardan itibaren ve aileden başlayarak oluşması mümkün olacaktır.

       

       Projede; fizik, kimya, matematik, sağlık, gökbilimi, biyoloji, çevre, mimari, sosyal bilimler, hukuk, el sanatları, kültürel miras, engellilerin hayata kazandırılmasına yönelik toplam 21 atölyede 53 etkinlik yapılacaktır. Atölyelerdeki etkinlikler planlanırken bilimin herkese hitap ettiğini kanıtlamak için farklı alanlardan seçilmesine özen gösterilmiştir. Ayrıca engellileri de bilimin büyüsüne katmak için ayrı bir atölye ve etkinlik de planlanmıştır. Katılımcıların interaktif uygulamaları ile, birçok bilimsel deneyi eğitmenler gözetiminde yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanacaktır. Proje ayrıca katılımcıların bilim projelerine merak duymalarını sağlamayı, günlük hayatın içindeki bilimi fark ettirmeyi amaçlamaktadır. Kb Gayrimenkul ve Organizasyon tarafından planetaryum gösterisi yapılacaktır.

       

       Etkinliklerin planlanmasında özellikle bilimin sadece fen ve matematik alanlarından ibaret olmadığını sosyal alanlarda da bilimsel çalışmalar yapılabileceğini vurgulamak amacıyla bu alanlarda çok çeşitli atölyeler planlanmış Proje süresince sosyal ve beşeri bilimler alanından kültürel mirasımızla ilgili çeşitli etkinlikler yapılacak, değişen ve gelişen dünyada özümüzü yitirmeden nasıl var olacağımız vurgulanacaktır. Projemizde ayrıca sosyal bilimler alanında Av. Güngör TANRIVERDİ tarafından, günlük hayatta karşılaşılan basit problemlerin çözümüne yönelik uygulamalı temel hukuk bilgisi eğitimi verilerek bilinçli ve duyarlı vatandaşlık bilgisinin gelişimi sağlanacaktır. Maarif müfettişi Tunay ALKAN tarafından 21. Yüzyıl becerileri ile ilgili eğitim semineri verilecektir.

     

       10-11-12 Mayıs 2016 Tarihinde, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan projede yaygınlaştırmanın fazla olabilmesi ve daha çok insana ulaşabilmek amacıyla İlçemiz bünyesinde bulunan tüm okullarımıza yazı gönderilecek, Belediyemize, Kaymakamlığımıza  ve Müdürlüğümüze ait  web sayfalarında sosyal medya hesaplarımızda duyuru yapılacaktır. Okul ziyaretleri ile ilgili koordinasyon ve düzenlemeler AR-GE birimimiz tarafından yürütülecektir. Tanıtım için el broşürü dağıtılarak proje hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

 

 

 

Şafaktepe Mah. 125 Cad. No 5 Mamak / ANKARA - 0312 319 1823, Ek Bina 0312 362 3372

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.