ANKARA MAMAK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Mamak Kaymakamlığı ve Müdürlüğümüzün işbirliği ile oluşturulan "Bağımlılığa Karşı Doğa Eğitimleri" eTwinning projeleri tamamlanmıştır.

Mamak Kaymakamlığı ve Müdürlüğümüzün işbirliği ile oluşturulan

Gerek Ülkemizde gerekse Dünya'da bağımlılıklar hızla artış göstermektedir. Gelişen teknolojinin de etkisiyle özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük tehlike oluşturmaktadır.

Bu nedenle tüm kamu kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum

kuruluşlar ve özellikle ailelerle iş birliği içerisinde koordineli

olarak çalışmalı ve geliştirilecek projeler sayesinde bu toplumsal sorunla hep birlikte mücadele edilmelidir. İlçemiz 4 kademeden 40 öğretmenimiz ile bu fikrinden yola çıkarak, Mamak Kaymakamlığımızın, İçişleri Bakanlığı ile yürüttüğü Bağımlılıkla Mücadele Projesinin okullarımızda yaygınlaştırılması amacıyla Doğa Eğitimleri eTwinning projeleri geliştirilerek uygulanmıştır. 

Bu süreçte Kaymakamımız Sn.Ali SIRMALI, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Mustafa ÖZEL ve Şube Müdürümüz Sn.Hayrettin YILMAZ proje çalışmalarını yakınen takip etmişlerdir. Öğretmen,Veli ve Öğrenci Webinarlarına bizzat katılım sağlamışlardır. 

 

Projeler gönül veren öğretmenlerimizi, onları destekleyen okul idarecilerimizi ve velilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Öğretmen ve Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.

 

 

PROJELERİN İÇERİKLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR:

30-04-2022

TEKNOLOJİNİN İÇİNDEN GEÇ DOĞAYI SEÇ (3-6 YAŞ):Dijital çağın getirileri ile birlikte çocuklarımız da ekran bağımlılığı artmaktadır. Ekran bağımlılığı sadece çocuklar üzerinde değil aile ilişkilerinde de olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Alışkanlığın Bağımlılığa dönüşmemesi,doğayla yeniden bağ kurmak adına, doğada etkinliklerle harmanlanmış bir program hazırladık Geleceğimizin sağlam temeller üzerinde ilerleyebilmesi için kritik dönemde olan okulöncesi çocuklarımızı tüketicilikten ve ekran bağımlılığından uzak tutmak, teknolojiyi verimli kullanmak adına bu proje tasarlanmıştır.







30-04-2022SANAL DA YAŞARIM, DOĞAL DA! (6-10 Yaş):Sanal da yaşarım, doğal da projesi ile çocuklarımızı pandemiden dolayı artan teknoloji bağımlılığı ve bireyselleşmeden kurtarmak, teknolojik aletlerin bilinçli kullanımını sağlamak ve teknolojiyi doğayla ilişkilendirerek, doğada yapılacak çeşitli etkinlikler ile sosyalleşmenin sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca doğadan koparak teknolojiye yaklaşan çocuklar ilerde çevre ve doğa sorunlarına duyarsız kalacaktır. Bu nedenle "Sanal da yaşarım, doğal da" diyoruz ve çocuklarımızın geleceğe yönelik çevre ve doğa kirliliğine, küresel ısınmaya, doğadaki yaşam döngüsünü korumaya daha duyarlı hale getiriyoruz. Bunu yaparken teknolojiden de olumlu yararlanmayı istiyoruz. Teknolojinin doğadan esinlenerek geliştiğini de biliyoruz. Bu konuda da araştırmalar yapıyor doğadan ilham alınarak üretilen teknolojik araçların neler olduğunun farkına varıyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz doğanın teknoloji üzerindeki önemini fark ediyor. Bu proje ilkokul kademesindeki yaş grubu çocuklarını kapsamaktadır.




30-04-2022EKRANDAN UZAKLAŞ DOĞAYLA KUCAKLAŞ (11-15):
Doğa, tüm canlıların bedensel ve ruhsal gereksinimlerini karşılayan ana kaynaktır. Şehirleşme ve gelişen teknoloji insanı bu kaynaktan uzaklaştırmış, doğanın bir parçası olduğunu insana unutturmuştur. Teknolojik ilerlemelerle birlikte başta televizyon olmak üzere bilgisayar, internet, elektronik oyunlar ve akıllı telefonların kullanımı yaygınlaşmış ve bu teknolojiler modern hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Pandemi sürecinde evde geçirilen sürenin artmasına bağlı olarak dijital teknolojilerin aşırı ve kontrolsüz kullanımı, özellikle çocuklar üzerinde, saldırganlık, obezite, bedensel ve psikolojik sorunlar, sosyal ilişkilerde başarısızlık gibi pek çok sorunu ortaya çıkarmış ve dijital bağımlılık oluşumuna zemin hazırlamıştır. Öğrencilerimizin, dijital kaynakları kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak şekilde kullanmalarını destekleyerek doğaya ilişkin farkındalıklarını artırmak; sanal dünyanın alternatifi olarak,doğada sanatsal etkinlikler yoluyla ekolojik benlik bilincinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla "Ekrandan Uzaklaş, Doğayla Kucaklaş" projesi geliştirilmiştir.

 

 

30-04-2022DOĞAYLA BAĞ KUR, BAĞIMLILIKTAN KURTUL(14-17):Günümüz gençliği yoğun bir teknolojik ortamın içine doğmaktadır. Bu teknolojik ortamda uyaranların çokluğu gençliği yönlendirebilmeyi zorlaştırmaktadır. Şartlar; gençliği, teknoloji de dahil, bir çok bağımlılığa sürüklemektedir.14-17 yaş grubu gençliğin doğa ile ilişkilerini geliştirerek, doğayı tanımalarını sağlayarak bağımlılıklardan kurtulmalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Bu sebeple, doğada zaman geçirmek, bağımlılıklarından uzak kalmak, yeni bağımlılıkların oluşmasını engellemek, gençlerin doğada zaman geçirmeleri için etkinlikler planlamalarını, doğada bulunmaktan zevk almalarını, doğayı bir eğitim ortamı, öğrenme aracı olarak kullanmalarını hedeflemekteyiz.

Şafaktepe Mah. 125 Cad. No 5 Mamak / ANKARA - 0312 319 1823, Ek Bina 0312 362 3372

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.