Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen eTwinning Çalıştayında lise branş öğretmenlerimizin katılımıyla 2 eTwinning projesi geliştirilmiş ve Nisan ayı boyunca ilçemiz liselerinde uygulanarak tamamlanmıştır.
Projedeki tüm öğretmenlerimizin işbirliği ile öğrencilerimizle çok kıymetli etkinlikler yapılmıştır. Öğretmenlerimiz mesleki gelişimlerine katkı sağlayan, eğitimde iyi örnekleri birbiriyle paylaşabilmişlerdir.
Öğrencilerimizin 21.Yüzyıl Becerileri desteklenirken birçok Web2.0 aracıyla ders içerikleri oluşturulmuştur.
Bu süreçte İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Mustafa ÖZEL ve Şube Müdürümüz Sn.Hayrettin YILMAZ proje çalışmalarını yakınen takip etmişlerdir.
Projeler gönül veren öğretmenlerimizi, onları destekleyen okul idarecilerimizi ve velilerimizi canı gönülden tebrik ediyoruz. Öğretmen ve Öğrencilerimize çalışmalarında başarılar diliyoruz.
PROJELERİN İÇERİKLERİ AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR:
Sanatla Konuşuyorum (14-18):İnsanların herhangi bir konu yada durum hakkında sahip oldukları duygu ve düşünceleri karşısındaki insana yadainsan topluluğuna bir kanal vasıtasıyla aktarmasına ^iletişim^ denir.İnsanların birbirleri ile kurdukları iletişimi sürecinde bu iletişimi olumlu olumsuz yönde etkileyen bir takım faktörler meydana gelmektedir. İletişim sürecini olumlu yönde etkileyen en önemli faktör öncelikle empati kurmaktır. İletişimde insanların birbirleri ile göz kontağı kurması da iletişimi olumlu yönde etkileyen bir diğer etmen olmaktadır. Göz teması kurarak iletişim sağlayan kişiler daha dikkatli ve etkili olur. İletişimde jest ve mimikler de önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle de kişiler iletişim halindeiken asık suratlı olmak yerine gülümseyerek tutum ve davranışlar sergilemelidir. Peki gündelik yaşamda olumsuz iletişim biçimleriyle karşılaştığımızda nasıl çözümler üretebiliriz? Bu projede de amaç; gençlerin ve çocukların gündelik hayatta kullandıkları olumsuz iletişim biçimi ve durumları sanat dili kullanılarak olumluya çevirmelerini sağlamaktır. Sanat dili dediğimizde sanatın estetik ve iyileştirici gücünü anlayabiliriz.Öğrenciler kendilerini ifade etmek için sanatın görsel sanat alanından yada işitsel sanat alanlarından faydalanabilirler. Örneğin konuşarak ifade etmenin güç olduğu zor durumlarda bir logo ,afiş yada bir küçük müzik ile kendilerini estetik olarak ifade edebilirler.
SÖYLE SÖZÜNÜ HATIRLA ÖZÜNÜ (14-18 YAŞ):Gelişen teknoloji, farklılaşan sosyallik algısı ve insanoğlunun sürekli artan ihtiyaçları, çevresel duyarsızlık, kültürel yozlaşma gibi çağımızın birçok sorunları ile toplum içerisindeki "değer" algımızda körelmeye başlamıştır. Bir toplumu ayakta tutan ortak değerlerin ne kadar önemli olduğunu ve bunları yitirmenin tehlikeli olduğunu çevremizde yaşanan olaylar ile bariz görebilmekteyiz. Geçmişten taşıdığımız ve herkesin dilinde olan bazı sözlerin öylesine sözcükler topluluğu olmadığını ve bizim değerlerimizi nasıl güçlü bir şekilde aktardığını anlayabilmek adına "Söyle Sözünü Hatırla Özünü" projesini başlattık. Projemiz ile atasözlerimizin unuttuğumuz ve hatırlamamız gereken değerlerimizi nasıl anlattığını, bizler için önemini ve farklı kültürlerde de yer alan atasözleri ile insanlığa ait ortak tüm değerleri nasıl taşıdığını göreceğiz. İyiyi ve güzeli anlatan her söze sımsıkı sarılmamız gerektiğini ve yüzyıllardır bazı kelimelerin nasıl içimize işlediğini anlamak temel amacımızdır.